به وب سایت آرتا تجارت آبتین خوش آمدید                        پشتیبانی 02188109982

دلایلی که باید هنگام خرید با کارت‌خوان‌ها احتیاط کنید

به گزارش آرتا تجارت آبتین به نقل از ایسنا، اسکیمر دستگاهی است که از آن برای کپی کردن اطلاعاتی که در نوار مغناطیسی کارت‌های بانکی وجود دارد، استفاده می‌شود و فرد مجرم در فرصتی مناسب این اطلاعات را با استفاده از نرم‌افزاری خاص در کارت‌های بانکی خام کپی رایت کرده و می‌تواند از حساب قربانی برداشت وجه داشته باشد.

برای جلوگیری از این اتفاق کاربران باید نکات امنیتی را رعایت کنند. در فروشگاه‌هایی که امکان خرید با استفاده از کارت بانکی وجود دارد، از ارایه رمز عبور به فروشنده خودداری شده و شخصا رمز خود را در دستگاه کارت‌خوان وارد کنید. در این خصوص فروشگاه ملزم به همکاری با مشتری بوده و حق اعتراض برای مشتریان محفوظ است.

توجه به وضعیت خودپرداز

همچنین درصورت مشاهده وضعیت غیرعادی روی دریچه ورودی کارت یا خروجی وجه دستگاه خودپرداز (چسب خوردن، وجود شیء اضافه)، ضمن اعلام مراتب به مسئولان شعبه در ساعات کاری و کشیک شبانه‌روزی بانک در سایر ساعات شبانه روز، برای دریافت خدمت مورد نظر، از دستگاه خودپرداز دیگری استفاده شود.

اطمینان از خاتمه عملیات بانکی

بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا، قبل از اطمینان از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانکی محل را ترک نکنید و در صورت بروز تراکنش ناموفق، رسید مربوطه را تا حصول اطمینان از کسر نشدن وجه از حساب، نزد خود نگه دارید.

حفظ امنیت در وارد نمودن رمز

اما در مکان‌های عمومی برای محافظت از اطلاعات محرمانه، هنگام استفاده از کارت و وارد کردن رمز عبور در دستگاه خودپرداز  (ATM)  یا کارت‌خوان (POS)، با استفاده از دست دیگر خود یک سپر حفاظتی ایجاد کنید. این موضوع با هیچ یک از هنجارهای اجتماعی منافاتی نداشته و رعایت آن حافظ امنیت عملیات بانکی افراد خواهد بود.

آیا می‌توان امنیت اطلاعات کارت را بر بستر USSD ایجاد کرد؟

توقف فروش شارژ و قبوض ویژه در بستر USSD بر اساس بخشنامه بانک مرکزی با این پرسش همراه است که آیا امکان برقراری امنیت به‌طور کامل در این بستر وجود دارد یا خیر ؟

 بانک مرکزی در دوم بهمن‌ماه با ابلاغ بخش‌نامه ای فروش شارژ و قبوض ویژه در بستر USSD را متوقف و از هفتم همین ماه مجوز مانده گیری بر آپ های موبایلی را صادر کرد. در این بخش‌نامه این رویکرد باهدف صیانت از اطلاعات دارندگان کارت، ارتقا امنیت و بهبود خدمات بدون حضور کارت ذکر شده است.

اما در این میان بسیاری از فعالان این بازار که بخش عمده‌ای از درآمدشان از این بخش تأمین می‌شود معتقدند که بانک مرکزی به‌جای پاک کردن صورت‌مسئله و ایجاد محدودیت بر بستر USSD باید امنیت این بخش را افزایش می‌داد اما بحث مشخص در این بخش این است که آیا حفاظت از اطلاعات کارت و رمز مشتریان در بستر USSD به‌طور کامل وجود دارد یا خیر؟

هر چند بانک مرکزی  با طراحی سامانه پیوند تلاش هایی را برای  ارتقای امنیت  انجام داد  اما نتوانست به‌طور کامل آن را در بستر USSDبرقرار کند بر همین اساس خبرنگار ایبِنا به سراغ مدیر امنیت شرکت شاپرک رفت تا پاسخ روشنی کسب شود.

مشروح گفت وگو با افشین لامعی مدیر امنیت شرکت شاپرک را در ادامه بخوانید:

ریسک بالای تبادل اطلاعات کارت در کانال های فاقد رمزنگاری

مدیر امنیت شرکت شاپرک در خصوص توقف فروش شارژ بر بستر USSD و این‌که این روند به‌صورت موقتی است یا در آینده با امنیت بالاتر بازگشایی می‌شود، گفت: تبادل اطلاعات کارت بر بسترهای مختلفی انجام می‌شود. یکی از راهکارها و الزامات استاندارد برای کاهش ریسک در این‌گونه تبادلات، استفاده از رمزنگاری است. لذا کانال‌هایی که رمزنگاری مبدأ تا مقصد پشتیبانی نمی‌کنند، ازجمله USSD، برای تبادل اطلاعات کارت مناسب نیستند.

افشین لامعی افزود: همواره نوعی تضاد بین امنیت و سهولت استفاده از سرویس برای مشتری وجود دارد. با این‌حال آنچه به‌عنوان سهولت استفاده در USSD گفته می‌شود، تا حدودی عادت مشتریان به استفاده از این کانال است.

وی اظهار داشت: با گسترش نفوذ اینترنت پرسرعت و گوشی‌های هوشمند در حال حاضر کانال‌های دسترسی دیگری مثل اپلیکیشن های موبایل وجود دارد که می‌تواند در صورت رعایت استانداردهای امنیتی، ازجمله رمزنگاری اطلاعات حساس از مبدأ تا مقصد و یا نشان‌گذاری، به‌عنوان جایگزین مورداستفاده قرار گیرد و تجربه کاربری جذاب‌تری را هم به کاربران ارائه کند.

لامعی در پاسخ به این پرسش که فرایند رمزنگاری مبدأ تا مقصد در بستر USSD امکان‌پذیر است یا خیر، گفت: USSD یک پروتکل پیام‌رسانی است. در این‌گونه پروتکل‌ها، الگوریتم استاندارد رمزنگاری پیام‌ها یا باید در داخل خود پروتکل پشتیبانی شود یا اینکه یک روش رمزنگاری استاندارد، از طریق بستر تبادل پیام‌ها به پروتکل اضافه شود. هیچ‌یک از این دو مورد در ساختار فعلی USSD پشتیبانی نمی‌شود.

 نوآوری در حوزه الگوریتم‌های رمز، ادعای سنگینی است

 وی در پاسخ به این پرسش که منظور از رمزنگاری در بخشنامه بانک مرکزی، چه روش‌ها و الگوریتم‌هایی است، گفت: سیاست ابلاغ‌شده، سیاست درستی است. اما اینکه کدام روش رمزنگاری، یک روش استاندارد به‌حساب می‌آید، در دنیای امنیت موضوع واضح و بدون ابهامی است و قرار هم نیست روش رمزنگاری جدیدی اختراع شود. نوآوری در حوزه الگوریتم‌های رمز، ادعای سنگینی است که بدون طی کردن مسیر طولانی و پیچیده آکادمیک و سپس صنعتی آن، قابل‌پذیرش نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با راه‌اندازی سامانه پیوند امنیت در بستر USSD تأمین نشد، تصریح کرد: سامانه پیوند در مقطعی که اجرا شد، بهبود خوبی در بحث امنیت ایجاد کرد اما نتوانست مشکل را به‌طور کامل رفع کند.

ایجاد یک سیستم نشان گذاری به منظور برقراری امنیت در کانال هایی که امکان رمز نگاری ندارند

مدیر امنیت شرکت شاپرک خاطرنشان کرد: در کانال‌هایی که امکان رمزنگاری از مبدأ تا مقصد ندارد، باید یک سیستم نشان‌گذاری که همه ویژگی‌های فنی لازم را داشته باشد طراحی و اجرا شود. در این صورت است که آن کانال از قلمرو اطلاعات کارت که مستلزم رعایت استانداردهای سخت‌گیرانه امنیتی است، خارج می‌شود.

به نظر می‌رسد، برقراری کامل امنیت به‌ منظور محافظت از اطلاعات کارت به‌ صورت نقطه‌ به‌ نقطه و از مبدا تا مقصد در ساختار فعلی بسترUSSD امکان‌پذیر نیست و این امکان وجود ندارد.

کدام کسب و کارهای خانگی وام ۲۰ میلیونی می‌گیرند؟

توسعه مشاغل خرد و خانگی یکی از سیاستهای مهم دولت تدبیر و امید برای کاهش بیکاری و رونق بازار کار است. کارشناسان بازار کار امیدوارند گسترش مشاغل خرد و خانگی موجب تقویت تولید داخل و بهبود فضای کسب و کار شود.

امروز کشورهای توسعه یافته بخش اعظمی از بازار اشتغال خود را به کسب و کارهای خرد و خانگی اختصاص داده‌اند؛ کسب و کارهایی که به دلیل ارزان و کم‌هزینه‌ بودن و درآمدزایی بالا مورد توجه کارآفرینان قرار گرفته است.

اهمیت مشاغل خانگی و نقش آن در کاهش بیکاری تا آنجاست که در سال 1389 قانون ساماندهی مشاغل خانگی به تصویب رسید و جهت اجرا به وزارت کار ابلاغ شد.

بر اساس ماده 1 این قانون، دولت موظف است به استناد اصول 28 و 43 قانون اساسی و با توجه به سند چشم‌انداز بیست ساله، مشاغل خانگی را مطابق این قانون ساماندهی و زمینه ایجاد اشتغال برای این گونه متقاضیان را فراهم کند. در این قانون ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی با هدف حمایت و گسترش کسب و کارهای خانگی پیش‌بینی و وزارت کار موظف شده علاوه بر شناسایی مشاغل و کسب وکارهای خانگی با کمک دستگاههای ذی‌ربط، فهرست مشاغل مجاز خانگی را همه ‌ساله به تصویب ستاد برساند؛ شهرداری‌ها هم طبق ماده 11 همین قانون مکلف شده‌اند بازارهای موقت محلی یا مکان‌های مناسبی برای عرضه محصولات صاحبان این دسته مشاغل اختصاص دهند.

اخیرا الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی در وزارت کار تدوین و برای شروع در هشت استان آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه و لرستان رونمایی شد.

مهناز امامدادی ـ رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - در تشریح الگوی جدید می‌گوید: "در الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی به دنبال توانمندسازی متقاضیان و فعالین مشاغل خانگی هستیم و اقداماتی نظیر راهنمایی، هدایت و مشاوره‌ و استعدادیابی متقاضیان را انجام داده‌ایم. در صورت نیاز، آموزش‌های تکمیلی لازم به این افراد ارائه می ‌شود و جهاد دانشگاهی نیز به عنوان تسهیل‌گر این وظیفه را برعهده گرفته است."

او شناسایی بازار را از پیش‌زمینه‌های راه اندازی مشاغل خانگی می‌داند و می‌گوید: "آغاز یک فعالیت اقتصادی، نیازمند شناسایی دقیق بازار از سوی فرد متقاضی است و متقاضیان راه‌اندازی مشاغل خرد و خانگی در صورت شناسایی دقیق بازار می‌توانند با آورده‌ کمتری کار را شروع کنند و برای توسعه شغل خود در صورت لزوم تسهیلات دریافت کنند."

امامدادی می‌افزاید: "بخش قابل توجهی از ضرر و زیان فعالین مشاغل خانگی، به عدم شناخت کافی از بازار برمی‌گردد لذا متقاضیان باید دانش و مهارت کافی را در حوزه مربوطه داشته باشند و چنانچه دانش کافی ندارد، پیش از راه‌اندازی فعالیت مربوطه به دنبال کسب مهارت باشند."

به گفته رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، دانش و مهارت مقدمه راه‌اندازی کسب و کار است و متقاضیان قبل از ثبت‌نام باید آموزشهای اولیه و گواهی مهارت در رشته مورد نظر را داشته باشند.

در حال حاضر مخاطبان راه‌اندازی مشاغل خانگی سه دسته هستند؛ دسته اول افرادی هستند که از صفر تا 100 فعالیت در طرح مربوطه را خودشان انجام می‌دهند که اصطلاحا تحت عنوان «افراد مستقل» شناخته می‌شوند.دسته دوم افرادی هستند که مهارت لازم برای راه‌اندازی یک کسب و کار خرد را دارند اما به دلیل اینکه با اصول بازاریابی آشنا نیستند یا توانایی تامین تجهیزات لازم را ندارند، نیازمند حامی و پشتیبان هستند و دسته سوم مخاطبانی هستند که در راه اندازی یک کسب و کار خرد و خانگی توانایی لازم برای تحت پوشش قراردادن افراد دیگر را دارند.

بر این اساس علاقمندان به کسب و کارهای خرد و خانگی می‌توانند در گام اول طرح‌ها و ایده‌های خود را در سامانه مشاغل خانگی  و با مراجعه به صفحه http://www.mashaghelkhanegi.ir/Default2.aspx ثبت‌ کنند تا در جریان فرایند جدید صدور مجوز مشاغل خانگی قرار بگیرند.همچنین لیست مشاغل و کسب و کارهای خانگی و دستگاههای صادر کننده مجوز رشته‌های مذکور را از این سامانه دریافت کنند.

در فرایند جدید صدور مجوز مشاغل خانگی صرفا بر افراد متقاضی دریافت مجوز مشاغل خانگی تمرکز نمی‌شود بلکه متولیان امر اشتغالزایی مانند تعاونی‌ها و نهادهای مردم نهاد نیز شناسایی می‌شوند در حالی که در فرایند قبلی، پس از ثبت‌نام متقاضیان در سامانه مشاغل خانگی و تایید اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه، نسبت به صدور مجوز اقدام می‌شد و پس از آن انتظار می‌رفت تسهیلات برای اجرای طرح مورد نظر پرداخت شود اما در بسیاری از موارد، در ورود افراد به بازار کار از این طریق توفیقی حاصل نشد به همین دلیل در فرایند و شرایط صدور مجوز این نوع مشاغل بازنگری شد.

این فرایند برای رشته‌ها و فعالیت‌های معمولی که از سوی متقاضیان ارائه می‌شود حدود سه هفته تا یک ماه زمان می‌برد اما برخی از طرح‌ها مانند مشاغل مربوط به تولید موادغذایی، طراحی پوشاک یا مشاغل مشابه که نیازمند تاییدیه‌های بهداشتی و ملاحظات دستگاه‌های مربوطه هستند جزو رشته‌های ستاره دار به شمار می‌روند که فرایند مجوز این طرح‌ها ممکن است زمان بر باشند.برابر اعلام دبیرخانه ستاد حمایت از مشاغل خانگی، داشتن ظرفیت اشتغالزایی، توانایی متقاضی برای اجرای طرح و اتصال به بازار کار سه شرط صدور مجوز کسب و کار خانگی به شمار می‌رود. تمدید مجوز نیز حداکثر سه ماه پس از مدت اعتبار امکان پذیر بوده و پس از آن مجوز مربوطه باطل خواهد شد.

همه متقاضیانی که آموزشهای لازم برای فعالیت در شغل مورد نظر را داشته باشند امکان دریافت مشاوره و ارایه تسهیلات را دارند.کلاسهای آموزشی در آموزشگاههای فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان متولی امر، متناسب با نیاز بازار کار و جامعه در خصوص برگزاری کلاسها تصمیم‌گیری می‌کند.

بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی از ابتدای سال 1390 تا پایان سال 1395 بیش از 2 میلیون و 300 هزار نفر در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام کردند که برای حدود یک میلیون 300 هزار نفر مجوز صادر شد و مابقی طرح‌ها یا به تایید رسیده و یا در نوبت رسیدگی قرار گرفته است.

از سال 1392 تا 9 ماهه امسال نیز 290 هزار مجوز مشاغل خانگی صادر و 183 هزار نفر جهت دریافت وام به بانک معرفی شده‌اند و بیش از 7900 میلیارد ریال اعتبار نیز به 167 هزار نفر پرداخت شده است.امسال مبلغ 8000 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به مشاغل خانگی اختصاص یافته که 57 درصد این مبلغ تاکنون توسط بانکها به استانها ابلاغ شده است.

 در حال حاضر سقف تسهیلات مشاغل خانگی 20 میلیون تومان است که به طرح‌های دارای توجیه اقتصادی، ظرفیت اشتغال، بازار مناسب و قابل اجرا از سوی فرد متقاضی پرداخت می‌شود.

تماس با ما

  • تهران، خیابان انقلاب خیابان فخر رازی بن بست نیک پور پلاک 5 واحد 4
  • 02166419740
بالا
ما از کوکی ها برای بهبود وبسایت استفاده می کنیم. ادامه استفاده شما از کوکی ها نشان دهنده رضایت شماست. جزئیات بیشتر...